phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1
<< Határidő az indítás után        Természetes szülésindítási módszerek >>

Szülésindítás módja

Hogyan történik a szülés megindítása?

A szülés megindítása lehetőséget ad az anyát és/vagy babát érintő veszélyállapotokat megelőzni. A sikere azonban sokban múlik azon, hogy a baba készen áll-e az indulásra. Ennek megállapítására méhszájvizsgálatot szoktak végezni, és annak állapotából, érettségéből próbálnak következtetni. A méhszájvizsgálat során több szempontot vesznek figyelembe, és az egyes szempontok eredményeihez pontot rendelnek. A kapott összpontszám előrevetíti, milyen eséllyel lesz sikeres az indítás. A figyelembe vett szempontok: hogy a méhszáj puha vagy kemény, zárt-e még vagy már nyílik, a baba hol helyezkedik el stb. A pontszámok megállapításhoz Bishop- vagy Martius-pontrendszert szoktak alkalmazni (Papp, 2009).

 

Ha kedvezőtlen a méhszájérték, a méhszáj érlelésére prosztaglandin tartalmú készítményt szoktak adni. Ha a méhszájérték megfelelő, a szülés megindítására több megoldás kínálkozik. Ilyen a buroksapka leválasztása, a burokrepesztés és a méhszáj ujjakkal történő tágítása is (Papp, 2009).

 

Ismét hangsúlyozva és kiemelten felhívva a figyelmet arra, hogy nincs olyan szülésindítási módszer, aminek ne lehetnének kockázatai, álljon itt egy összefoglaló a különböző szülésindítási ...

A szöveg tovább olvasásához kérlek regisztrálj vagy jelenkezz be. A regisztráció ingyenes.
Regisztrácó

Már korábban regisztráltam, belépek: