phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1
<< Szülésindítás módja        Medikális módszerek a szülés megindítására >>

Természetes szülésindítási módszerek

Befejezésre váró dolgok elrendezése, lelki gátló tényezők oldása: gyakori jelenség, hogy a kisbabák az érkezésükkel megvárják, míg az édesanyjuk levizsgázik, a család új otthonba költözik, az édesapa hazaér a munkaútról. De előfordulhat valami olyan lelki teher is, ami még megmunkálásra, feldolgozásra vár, vagy arra, hogy a kismama kisírja magából. Lehet ez a régi élettől való búcsúzás, a megváltozó élethelyzettel való ismerkedés miatti aggodalom vagy korábbi trauma. Az érzés azonosítása és a vele való belső munka mindenképp jó, ha megtörténik.

 

Aromaterápia: aromalámpában, diffúzorban, textilre cseppentve, vagy ha biztosan tudjuk, hogy nem vagyunk rá érzékenyek, akkor bázisolajba keverve a szegfűszeg, a rozmaring, a vasfű, a gyömbér illetve a fahéj illóolajok segíthetik a szülés megindulását (Stadelmann, 2007).

 

Fitoterápia: bizonyos fűszerekről, mint a fahéj, a gyömbér, a bors, a vasfű, a szegfűszeg vagy a kardamom, úgy tartják, hogy segítik a méhtevékenység 1-2 napon belül történő megindulását (Stadelmann, 2007).

 

Ligetszépe olaj: a méhszáj körüli szövetekbe masszírozva méhnyak érését s...

A szöveg tovább olvasásához kérlek regisztrálj vagy jelenkezz be. A regisztráció ingyenes.
Regisztrácó

Már korábban regisztráltam, belépek: