phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1
<< Természetes szülésindítási módszerek       

Medikális módszerek a szülés megindítására

Beöntés: a ricinusolajhoz hasonló elven, de kevesebb kockázattal és kisebb hatékonysággal bíró módszer az összehúzódások megindítására. Hatékonyabb lehet, ha már van valamennyi kontrakció.

 

Prosztaglandinok: a méhszáj érésére a női szervezet prosztaglandint termel és ugyanígy természetes módon megtalálható a prosztaglandin az ondóban is. Ha a méhszáj még nem elég érett, szintetikus formában előállított prosztaglandint juttatnak a hüvelyen át a méhszájhoz, például zselé formájában, vagy szájon át adagolják tabletta formájában. A gyógyszer mellékhatásaként az anyánál jelentkezhet hasmenés, hányinger, hányás, 500 ml-t meghaladó vérzés, a babánál magzatszurok ürítés, normáltól eltérő magzati szívhang, alacsony Apgar-érték (Kitzinger, 2008).

 

Magzatburok leválasztása: ha a méhszáj már annyira nyitva van, hogy a szakember ujja befér, lehetséges a magzatburok leválasztása a méhszájhoz közeli részről. Az eljárás mögött húzódó elmélet, hogy a burok leválasztása a méhszáj természetes prosztaglandin termelését fokozza, ami nem vezet a méh túlingerléséhez és nem okoz magzati distresszt. Kockázata, hogy az eljárás közben véletlenül megrepedhet a magzatburok, illetve mivel a...

A szöveg tovább olvasásához kérlek regisztrálj vagy jelenkezz be. A regisztráció ingyenes.
Regisztrácó

Már korábban regisztráltam, belépek: