phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1
<< Perinatális szaktanácsadás       

Szülésfelkészítő kártyacsomag

A kártyacsomag, az élettani szüléssel és a szülészeti ellátással kapcsolatos információsanyag, amely a szülés helyszínének kiválasztásától, a szülés alatt felmerülő leggyakoribb beavatkozásokon át, a szülést követő aranyórákig, illetve a csecsemőosztályos tudnivalókig, 84 kártyán, 17 különböző témában tartalmaz információkat. A kártyák célja, hogy összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat, kiindulási pontjai legyenek a további tájékozódásnak, segítsenek meghatározni a szüléssel kapcsolatos preferenciákat, könnyen átlátható információs bázisul szolgáljanak. A kártyacsomag segíthet rendszerezni a gondolatokat, összegyűjteni a legfontosabb kérdéseket, és határozott célja támogatni a szülésre való tudatos felkészülést.

Kártyacsomag a szülésre való készülődés támogatásáért

 

Pleván Tímea vagyok, perinatális szaktanácsadó, az Ablak a világra - szülészeti adatbázis projekt életre hívója. A kártyacsomag összeállítása során a szüléssel  kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre igyekeztem válaszolni, illetve olyan információkat gyűjtöttem össze, amiket úgy érzem, minden várandósnak érdemes lenne tudnia. 

 

 

A kártyákról

 

A kártyacsomag a kompakt mérete mellett, csaknem 70 oldalas, az élettani szüléssel és a szülészeti ellátással kapcsolatos információsanyag, amely a szülés helyszínének kiválasztásától, a szülés alatt felmerülő leggyakoribb beavatkozásokon át, a szülést követő aranyórákig, illetve a csecsemőosztályos tudnivalókig, 84 kártyán, 17 különböző témában tartalmaz információkat. A kártyacsomag egy általam írt 250 oldalas szülésre való készülődést támogató anyag kivonata. A megíráshoz felhasznált irodalmat itt találod.

A kártyák grafikáit Martos Juli készítette: https://margaretalany.hu/

 

A témákról picit bővebben: 

 

1. A szülés helyszínének, kísérőinek kiválasztása – otthon vagy kórházban?

2. A társas támasz és a fizikai környezet szerepe – az apa, a dúla és a szépen festett falak

3. A szülés indulása és indítása – a várakozás végtelenségéről

4. Kórházi felvétel – mi történik érkezéskor?

5. Vajúdás, beavatkozások – a szülés szakaszai, és a leggyakoribb szülészeti beavatkozások

6. Természetes fájdalomcsillapítás – a kontrakciókkal való megküzdés támogatása

7. Gyógyszeres fájdalomcsillapítás – kéjgáz, EDA és társaik

8. Kitolási szak – testhelyzet, gátmetszés, határidők

9. Lepényi szak – miután a baba már megszületett

10. Aranyóra és újszülöttellátás – Hasból hasra? Miért? Meddig?

11. Gyermekágyasosztály – a szülést követő kórházi napok

12. Császármetszés – tömören a hasi szülésről

13. VBAC – a császármetszés utáni hüvelyi szülés

14. Koraszülött baba - kengurugondozás

15. Jogszabályi környezet – a szülő nő jogai

16. Ha valami nem úgy alakult – kompenzálási lehetőségek

17. Statisztikák – szülészeti körkép az anyai tapasztalatok alapján

 

A kártyák célja, hogy összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat, kiindulási pontjai legyenek a további tájékozódásnak, segítsenek meghatározni a szüléssel kapcsolatos preferenciákat, könnyen átlátható információs bázisul szolgáljanak. A kártyacsomag segíthet rendszerezni a gondolatokat, összegyűjteni a legfontosabb kérdéseket, és határozott célja támogatni a szülésre való tudatos felkészülést.

 

Egy olyan információs anyagot szerettem volna alkotni, amiben megtalálhatóak a szüléssel kapcsolatos fontos információk, ugyanakkor elég rövid, tömör ahhoz, hogy azoknak is kedve legyen forgatni, akik nem szeretnének hosszasan könyveket, kutatásokat olvasni, de szeretnének tájékozódni, ismerni a lehetőségeiket, megismerni a hazai szülészeti ellátást. Reményeim szerint válasz lehet arra a gyakori kérdésre is, hogy mit adjatok olvasgatni az apáknak, családtagoknak, barátoknak, és segítség lehet akkor is, ha szívesen olvasnátok sokat, de nem tudjátok honnan induljatok neki a tájékozódásnak.

 

 

A kártyák A/6-os méretűek, egyik oldalukon grafika, másikon a képhez kapcsolódó fontosabb tudnivalók találhatóak. A könnyebb kezelhetőség kedvéért minden téma külön színt kapott, illetve fő- és alkártyákat tartalmaz, ami megkönnyíti a csoportosítást és a rendszerezést.

A kártyák 350 grammos matt műnyomó papírra kerülnek nyomtatásra, és mindkét oldalukon fóliázottak, hogy sokáig szépek maradhassanak. A pakli textilzsákban érkezik meg hozzád.

A kártyacsomag ára: 12 600 Ft

A fizetási mód: átutalás 

Szállítás: postán (MPL): 1 800 Ft

               Foxpost automatába: 1 200 Ft

 

 

 

KATA hatálya alá tartozó kisadózó vagyok, ezért kizárólag magánszemélyeket tudok kiszolgálni.

Köszönöm a megértésed!

 

 

 

A kártyákon található minden tartalom tájékoztató jellegű, nem minősül sem szakmai felvilágosításnak, sem tanácsadásnak, és nem helyettesíti a szakemberrel folytatott személyes konzultációt. Panasz esetén kérlek, mindig keresd fel kezelőorvosod!

 

Megrendelőlap