phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1
<< Befelé figyelés       

Határidő a vajúdásra

Mivel az intézményi protokollok eltérőek, jó tisztában lenni a helyi szokásokkal. Az, hogy a vajúdás és a szülés meddig fog tartani, nem tudható előre, és számos tényező befolyásolja, köztük az összehúzódások erőssége, gyakorisága, az anya érzelmi állapota, a méhszáj állapota, a baba mérete és fekvése, vagy hogy hányadik szülésről van szó (Noll, 2017).

 

Általában eltérő időt szabnak meg attól függően, hogy a magzatvíz már elfolyt-e. Érdemes megtudni, hogy a szaksegítség mennyi időn belül várja a kisbaba megszületését a kontrakciók kezdetétől, magzatvíz elfolyástól vagy kórházi felvételtől számítottan. A burokrepedés/repesztés témájánál már láthattuk, hogy ugyan a magzatvíz elfolyását követő 24 órán belül a vajúdások zöme elindul, viszont nem jellemző, hogy ennyit várnának, sokkal jellemzőbb a 6-12 óra. Ugyancsak szokott határideje lenni a kórházi felvételt követő szülésnek is. Ez, ha nem történt burokrepedés, általában hosszabb, de a 24 órát nagyon ritkán haladja meg.

 

A látencia szak ‒ 4-5 cm-es tágulásig ‒ általában lassabb: hosszabb-rövidebb pihenőkkel, megállásokkal tarkítottan akár napokig is tarthat. Kísérhetik fájdalmas összehúzódások, de va...

A szöveg tovább olvasásához kérlek regisztrálj vagy jelenkezz be. A regisztráció ingyenes.
Regisztrácó

Már korábban regisztráltam, belépek: